Πίτσα Buffala


Υλικά:
1 φύλλο ζύμης φρέσκια από το ψυγείο
80ml σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη
πιπέρι
1 μανιτάρι πορτομπέλο σε φέτες
50γρ. μπέικον
1 μεγάλη μπάλα μοτσαρέλα βουβαλίσια


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC μαζί με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για την πίτσα για περίπου 10 λεπτά.
Έπειτα, στο ταψί του φούρνου τοποθετούμε λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη.
Σε μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, ρίγανη και πιπέρι. Απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη με ένα κουταλάκι.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε χοντρά κομμάτια και απλώνουμε στη ζύμη. Από πάνω βάζουμε τις φέτες από το μανιτάρι.
Ψήνουμε την πίτσα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τον φούρνο, τραβάμε το ταψί, απλώνουμε το μπέικον και επανατοποθετούμε το ταψί στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: www.tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια