Γλυκιά τυρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια


Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
500γρ. φέτα
4 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
φρέσκο βούτυρο αγελάδος λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων (περίπου 150 γρ.)


Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ λιώνετε τη φέτα με πιρούνι και την ανακατεύετε με τα αβγά.

Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας κάθε φορά τρία τρία φύλλα. Αλείφετε από πάνω με βούτυρο. Πασπαλίζετε με ζάχαρη όλη την επιφάνεια του επάνω φύλλου και απλώνετε σε διάφορα σημεία μίγμα φέτας. Τυλίγετε σε μπαστουνάκι και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Αλείφετε την επιφάνεια όλων των ρολών στο ταψί με άφθονο βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Tips

Αν ανοίξετε σπιτικό φύλλο υπολογίστε 1 φύλλο για κάθε ρολάκι.

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Σχόλια