Cheesecake με σοκολάτα και κρέμα


Συστατικά
Για τη βάση:
2κ. σούπας αμύγδαλα
Λίγη μαργαρίνη
6 σοκολατένιες γκοφρέτες
Για την κρέμα:
430γρ. τυρί ρικότα με λίγα λιπαρά
230γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
1φλ. ζάχαρη
1/2φλ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1 μεγάλο αυγό
2 ασπράδια αυγών
1/4κ. γλυκού βανίλια
2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4κ. γλυκού αλάτι
2κ. σούπας Amaretto
3κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2κ. γλυκού espresso
3κ. σούπας κομματάκια κουβερτούρας

Τρόπος μαγειρέματος
Για τη βάση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
Ψήσε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Αφαίρεσέ τα από το φούρνο και μείωσε τη θερμοκρασία στους 160°C.
Πέρασε ένα αντικολλητικό ταψάκι 8εκ. με λίγη μαργαρίνη.
Πρόσθεσε τις γκοφρέτες και τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να θρυμματιστούν.
Τοποθέτησε το μείγμα που μόλις έφτιαξες στον πάτο του ταψιού και πίεσέ το μέχρι να δημιουργηθεί μια σκληρή βάση.


Για την κρέμα:
Χτύπησε τη ρικότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων για ένα λεπτό περίπου.
Πρόσθεσε μέσα στον επεξεργαστή το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αυγό και τα ασπράδια, τη βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Σε ένα μπολ χτύπησε το Amaretto, 2κ. σούπας ζεστό νερό, το κακάο και τον espresso.
Ανακάτεψε το μείγμα που μόλις έφτιαξες με τα κομματάκια κουβερτούρας.
Ρίξε 1φλ. από την λευκή κρέμα μέσα στο μείγμα που μόλις έφτιαξες, ανακάτεψέ τα και άφησέ τα στην άκρη.
Ρίξε την υπόλοιπη λευκή κρέμα μέσα στο ταψάκι με τη βάση.
Πρόσθεσε το μείγμα με το κακάο και το Amaretto από πάνω.
Μπορείς να κάνεις σχέδια στην επιφάνεια, αν ανακατέψεις προσεκτικά με ένα μαχαίρι.
Γέμισε ένα ταψί με νερό και τοποθέτησε μέσα το ταψί με το cheesecake.
Ψήσε για 45-55 λεπτά.
Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για 6 ώρες.
Χώρισε το γλυκό σε 12 κομμάτια.

Πηγή: www.tlife.gr

Σχόλια