Σνίτσελ αλά κρεμ


Υλικά:

6 σνίτσελ χοιρινά (λεπτά κομμένα)
4-5 αυγά
Λίγο γάλα εβαπορέ ή φρέσκο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κάρυ
Πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας Flora Soft με βούτυρο
Αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη

Για τη σάλτσα μανιταριών:

1 πακέτο μικρά φρέσκα μανιτάρια 
5-6 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο κάρυ
Λίγη πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη


Εκτέλεση:

1.Ξεκινάμε τη συνταγή για Σνίτσελ αλα κρεμ βάζοντας το αλεύρι και τη φρυγανιά σε χωριστά βαθιά πιάτα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα. Βουτάμε τα σνίτσελ στο αλεύρι και φροντίζουμε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, τα βουτάμε στο μίγμα των αυγών. Ρίχνουμε σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το Flora Soft με βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν χωρίς να κάψουν.

2.Παίρνουμε ένα - ένα τα σνιτσελάκια μας από το μίγμα των αυγών και τα βουτάμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.

3. Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα ψήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και περιμένουμε να ψηθούν καλά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Για την σάλτσα: 

1.Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, καρυκεύουμε και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές τους.

2.Όταν πιουν τα υγρά τους, τα σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 5-6 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις. Σερβίρουμε τα σνίτσελ σε μερίδες και περιχύνουμε με την σάλτσα τους.

Πηγή: www.govastileto.gr

Σχόλια