Ολοκληρώθηκε το έργο ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Μαντινείας

Ολοκληρώθηκε το έργο της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Μαντινείας, όπου το κυρίαρχο μνημείο είναι το αρχαίο θέατρο.
Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Μαντινείας, ο οποίος είναι πλέον είναι επισκέψιμος, έγινε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και εκτελέστηκε με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.


Στους επισκέπτες παρέχεται η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά μια αρχαία αρκαδική πόλη, με την παλαιότερη μορφή δημοκρατικού πολιτεύματος, η οποία εντοπίζεται στην πεδιάδα 13 χιλιόμετρα βόρεια της Τρίπολης.

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει δύο ναούς, σε μικρή απόσταση νότια από τη σκηνική κατασκευή του αρχαίου θεάτρου, οι οποίοι αποδίδονται στη λατρεία της Ήρας και του Διός, ένα κτήριο βόρεια της σκηνής του θεάτρου, και το μεγάλο οικοδόμημα που καταλαμβάνει το μέσο της νότιας πλευράς της αγοράς, που έχει ταυτιστεί με το βουλευτήριο της αρχαίας πόλης.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Μαντινείας είναι επισκέψιμος για το κοινό, καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου