Μάτια σε ντομάτες

Μα τι τέλειος καλοκαιρινός συνδυασμός είναι αυτός?Δύο υλικά που υπάρχουν πάντα στην κουζίνα μας είναι αβγά και ντομάτες. Ναι, ξέρω πως οι περισσότεροι θα σκεφτούμε ομελέτα, καγιανά, μάτια αβγά με σαλάτα.


Πριν όμως προχωρήσουμε ας δούμε αυτά τα δύο υλικά αλλιώς με την δημιοργικότητα της αποκλειστικής chef του Lady’s Life,Αρετής Μουλακάκη και ας βάλουμε τα δεύτερα μάτια να ψηθούν μέσα στις ντομάτες να πάρουν τους χυμούς τους!
Υλικά-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 μικρομέτριες ντομάτες
6 μεγάλα αβγά
¼ κούπα γάλα φρέσκο
150 γρ. ανθότυρο
¼ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι
4 κ.σ. φρεσκοκομμένα βότανα (ότι έχουμε στο ψυγείο μας, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, βασιλικό)
2-3 σχοινόπρασα

5


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Πλένουμε τις ντομάτες και επαλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι.
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο τις αδειάζουμε προσεκτικά ώστε να μην τρυπήσουν. Περνάμε από το πολυμίξερ τη γέμιση της ντομάτας και κρατάμε στην άκρη τη σάλτσα.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ανθότυρο μέσα σε κάθε ντομάτα και 1 κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σπάμε από πάνω από κάθε ντομάτα ένα αβγό. Περιχύνουμε με μια κουταλιά της σούπας γάλα σε κάθε αβγό, ξαναλατίζουμε και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το ασπράδι του αβγού και ο κρόκος να είναι μελάτος. Γαρνίρουμε με το ψικοκομμένο σχοινόπρασο.

7

Πηγή: www.ladyslife.gr

Σχόλια