Φασολάδα


Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 φλιτζάνια τσαγιού φασόλια μαυρομάτικα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες



½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 βαθύ πιάτο λάχανο χοντροκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση ζεματάμε τα μαυρομάτικα φασόλια για 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα όπου στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα λαχανικά για να σοταριστούν για 5 λεπτά περίπου μέχρι να
μαραθούν.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα ζεματισμένα φασόλια και τη ντομάτα προσθέτοντας δυο λίτρα νερό. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για μισή ώρα.
Λίγο πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά, όταν το βράσιμο πλησιάζει προς το τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Πηγή: www.sidagi.gr

Σχόλια