Συκώτι μοσχαρίσιο στο φούρνο


Υλικά συνταγής

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
γάλα
λίγο ελαιόλαδο
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
αλάτι
πιπέρι



Διαδικασία συνταγής

Αγοράζουμε συκώτι τη ίδια μέρα που θέλουμε να το μαγειρέψουμε. Όσο πιο φρέσκο τόσο το καλύτερο. Απλώνουμε τα συκώτια σε ένα πυρέξ γυάλινο και τα περιχύνουμε με γάλα. Τα αφήνουμε στο γάλα για είκοσι με τριάντα λεπτά.
Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί. Στεγνώνουμε τα συκώτια με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στη λαδόκολλα. Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο γκριλ. Μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα από την μια πλευρά γυρνάμε χρησιμοποιώντας λαβίδα. Αφού πάρουν ελαφρύ χρώμα, τα βγάζουμε και τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 5-6 λεπτά. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μιξ μπάρμπεκιου και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.

Πηγή: www.cooklos.gr

Σχόλια