Φρικασέ με μοσχάρι


Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι (νουά) κομμένο σε μερίδες
3 ρίζες μαρούλι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

για το αυγολέμονο
1 αυγό
2 λεμόνια ζουμερά (ο χυμός τους)



Διαδικασία συνταγής

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το κρέας μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα το κρέας απ’όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών ίσα ίσα να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά (από την ώρα που θα πάρει βράση).
Πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια και τα μπλανσάρουμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα μαρούλια μέσα στο κρέας και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά (να μείνουν τρυφερά τα μαρούλια).
Χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε. Αν θέλουμε η σάλτσα του φαγητού να γίνει πηχτή προσθέτουμε 1 κουταλιά της σουπας κορν φλάουρ μέσα στο αυγολέμονο και τα ανακατεύουμε καλά μαζί πριν προσθέσουμε ζουμί απο το φαγητό. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Πηγή: www.cooklos.gr


Σχόλια