Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο τηγάνι


Υλικά συνταγής

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι



Διαδικασία συνταγής

Χτυπάμε με σφυράκι τις μπριζόλες μας και τις αφήνουμε για 1-2 ώρες πριν τις μαγειρέψουμε εκτός ψυγείου, για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο να λιώσει.
Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες για 8-10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τις συχνά. Δεν γυρνάμε ποτέ τις μπριζόλες χρησιμοποιώντας πηρούνι, χρησιμοποιούμε λαβίδα ή αν δεν έχουμε, σπάτουλα. Όταν τις αποσύρουμε απο την φωτιά πρέπει οπωσδήποτε να τις αφήσουμε να ξεκουραστούν για 5-6 λεπτά πριν απο το σερβίρισμα, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, ώστε να κρατήσουν τη νοστιμιά και την τρυφερότητα τους.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: www.cooklos.gr

Σχόλια