Μακαρονοσαλάτα με τόνο


Υλικά συνταγής

1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (φιογκάκια, βίδες, πένες)
2 κονσέρβες τόνος σε ηλιέλαιο
200γρ. ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
100ml μαγιονέζα light
λίγο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής

Σε κοχλάζον και αλατισμένο νερό βράζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα, βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό και τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μεγάλο μπολ ή σε λεκανάκι αδειάζουμε τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και τον τόνο. Ανακατεύουμε σε μπολ την μαγιονέζα με λίγο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το μείγμα της μαγιονέζας τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε

Πηγή: www.cooklos.gr

Σχόλια