Ταρταλέτες με μους φιστικοβούτυρο και γκανάς σοκολάτα


Ο συνδυασμός φιστικοβούτυρο με σοκολάτα απλά δεν υπάρχει... Αν υπολογίσετε και την τριφτή ζύμη που έχουν αυτά τα ταρτάκια, έχετε ένα γλυκό που μένει αξέχαστο.

Υλικά

Για τη ζύμη
185 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
210 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
50 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου
2 αυγά
½ λοβό βανίλιας
1 γραμμάριο αλάτι

Για τη γκανάς σοκολάτα
260 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
180 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%
80 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος

Για τη μους φιστικοβούτυρο
300 γραμμάρια φιστικοβούτυρο
200 γραμμάρια σαντιγί
30 γραμμάρια φιστίκια (peanuts) αλατισμένα, χοντροσπασμένα


Διαδικασία

Για τη ζύμη: Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη για περίπου για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε ώστε να το δουλέψετε ευκολότερα.

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2 χιλιοστά, κόβετε στρογγυλούς δίσκους και “ντύνετε” με αυτή 10 ατομικές φόρμες για τάρτα, διαμέτρου 8-9 εκατοστών. Τρυπάτε την επιφάνεια της ζύμης με πιρούνι, για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.

Βάζετε τις ταρταλέτες στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και ψήνετε τις ταρταλέτες κατευθείαν από την κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.

Για τη γκανάς: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μία κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και μόλις βράσει τη ρίχνετε σιγά-σιγά στη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και τέλος προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το φιστικοβούτυρο με τη σαντιγί και τα φιστίκια.

Απλώνετε τη μους φιστικοβούτυρο στις ταρταλέτες και τις βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά, να σταθεροποιηθεί η μους. Έπειτα, τις καλύπτετε με τη γκανάς σοκολάτα και τις βάζετε ξανά στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.

Πηγή: www.tro-ma-ktiko.blogspot.com


v

Σχόλια