Αφράτοι κουραμπιέδες


Υλικά συνταγής

750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
500 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
80 γραμμάρια ζάχαρη
4 κρόκοι αυγού
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
½ κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
2 φλιτζάνια αμύγδαλα καβουρντισμένα και περασμένα ελαφρώς από μούλτι
500 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες

Διαδικασία συνταγής

Χτυπάμε πάρα πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν σχεδόν κρέμα.
Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με το χέρι καλά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170οC (στο πάνω κάτω ή στον αέρα) και ψήνουμε για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ταψί την άχνη με την βανίλια και περνάμε τους κουραμπιέδες μέσα από το μείγμα αμέσως μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο να είναι καυτοί.
Τους στρώνουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη ξανά από πάνω.

Πηγή: www.cooklos.gr

Σχόλια