Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο

Όσο κι αν οι γκουρμέ γεύσεις έχουν μπει στη ζωή μας, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κλασσικό, παραδοσιακό πιάτο με λαχανοντολμάδες αυγολέμονο!


1 λάχανο μέτριο
500 γραμμάρια κιμά
2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
μαϊντανός
άνηθος
λάδι
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά φρέσκα
1 λεμόνι
1 κουταλιά κόρν φλάουρ (προαιρετικά)


Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.

Στρώνουμε ένα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και τους βάζουμε ένα πιάτο από επάνω για να μη χαλάσουν το σχήμα τους.

Μόλις είναι έτοιμα φτιάχνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι, προσθέτοντας λίγο-λίγο ζουμάκι απ’ το φαγητό.

Εάν θέλουμε πιο πηχτή τη σάλτσα, βάζουμε το κόρν φλάουρ.

Περιχύνουμε το φαγητό μας με το αυγολέμονο κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα.

Πηγή: www.topontiki.gr

Σχόλια