Σπετζοφάι Παέγια


Υλικά:

3-4 λουκάνικα της αρεσκείας σας
4-5 κόκκινες και πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Λευκό κρασί
Πελτές ντομάτας


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (τύπου Παέγια) τα λουκάνικα κομμένα σε κομμαάτια 4-5 cm και τα ψιλοτηγανίζουμε. Τα βγάζουμε από τη φωτια και βάζουμε στο τηγάνι μας λίγο βούτυρο (προς Θεού όταν λέμε βούτυρο δεν εννοούμε μαργαρίνη και λοιπές συναφείς αηδίες αλλά ΒΟΥΤΥΡΟ!!) και λίγο ελαιόλαδο ταυτόχρονα! Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές σε κομματάκια 1x2 cm περίπου και τα αφήνουμε να βγάλουν το ζουμί τους και να μαραθούν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα βάζουμε τον πελτέ να τσιγαριστεί λίγο (χάνει την ξυνίλα του έτσι) και ρίχνουμε και λίγο κρασί. Τα ανακατευούμε καλά και ρίχνουμε μια κούπα ρύζι Μπονέτ (για πιλάφι). Μετά απο 1" ρίχνουμε 2 ίδιες κούπες νερό χλιαρό εώς ζεστό ώστε να μην κόψουμε το μαγείρεμα! Τα λουκάνικα αν τα τσιγαρίσαμε λίγο τα βάζουμε εδώ ενώ αν είναι έτοιμα τα βάζουμε στο τέλος. Μαγειρεύουμε για περίπου 10' προσέχοντας μην μας τελειώσει η υγρασία, οπότε προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό και τέλος κατεβάζουμε από τη φωτιά και τρίβουμε από πάνω μυρωδικά (εγω βάζω μέντα και δυόσμο που δίνουν δροσερή αίσθηση). Επίσης τρίβουμε φέτα παραδοσιακά με το χέρι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για λίγο να τραβήξει το ρύζι τα υγρά!!!! Ready to enjoy!

Πηγή: Δημήτρης Ζλάτανος

Σχόλια