Σοκολατάκια με μπισκότο


Υλικά για 4-6 άτομα

2 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα σκληρά μπισκότα της επιλογής σας (30 μπισκότα)
390 γραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
280 γραμμάρια ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος λιωμένη για την επικάλυψη



Εκτέλεση

Καλύψτε ένα τετράγωνο ταψί με αλουμινόχαρτο και ψεκάστε με μαγειρικό σπρέυ.
Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μούλτι.
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ζεστάνετε σε χαμηλή θερμοκρασία την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί τα θρυμματισμένα μπισκότα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφήστε 2-3 λεπτά το μείγμα να ηρεμήσει και προσθέστε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα μέσα στο ταψί και αποθηκεύστε στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να κάτσει λίγο το μείγμα. Συγχρόνως λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη.
Τέλος πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τα ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα.
Βάζετε όλα τα σοκολατάκια σε λαδόκολλα και μετά στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Σχόλια