Μακαρονόπιτα


Υλικά για μεγάλο στρογγυλό ταψί

1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο (πολύ καλό-άριστο φύλλο για πίτα έχει ο ΑΒ, το Θρακιώτικο)
1 πακέτο μακαρόνια Νο. 5 (τρυπητό)
1/2 κιλό φέτα τριμμένη
4-5 αυγά
1/2 φλυτζάνι γάλα
λίγο ελαιόλαδο (μέσα στη γέμιση)
αλάτι αναλόγως της φέτας
πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζω τα μακαρόνια, όχι τελείως, τα κρατάω 2 λεπτά. Στραγγίζω και τα ρίχνω σε βαθύ μπωλ. Αφήνω να κρυώσουν ελάχιστα (γιατί θα πέσει και το αυγό).
Ρίχνω τη φέτα λιωμένη, το γάλα και τα αυγά χτυπημένα, αλάτι + πιπέρι, καθώς και λίγο ελαιόλαδο
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.

Λαδώνω το ταψί, και στρώνω τα μισά φύλλα κάτω και βουτυρώνω ένα-ένα ελάχιστα.
Ρίχνω τη γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρωμένα ελάχιστα.
Χαράζω ελαφρά και ψήνω για 50 λεπτά στους 175 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω - κάτω. 

Τώρα βέβαια αυτό παίζει ανάλογα με το πως ψήνει ο φούρνος μας . Αν κάνει χρώμα από πάνω γρήγορα, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για να ψηθεί και από κάτω το φύλλο μας.

Τρώγεται τέλεια και κρύα και είναι χορταστικότατη.

Πηγή: http://delicieuses.forumotion.net

Σχόλια